Experten svarar på frågor om inkontinens

EXPERTCHATT PÅ NETDOKTOR

– Inkontinenta mest oroliga för att lukta illa

Det allra största bekymret hos personer som lider av inkontinens är att de tror att de luktar illa. Ett annat bekymmer är att de inte vågar prata om sina ofrivilliga läckage och därmed även förlänger vägen mot hjälp och behandling.

Det menar Gunilla Varhos, uroterapeut på Kvinnokliniken i Västerås och verksam i Sinoba (Föreningen för kunskap om urininkontinens och blåsproblem).

Urininkontinens är ett folkhälsoproblem. Det finns siffror som säger att var fjärde kvinnan och var tionde man drabbas av någon form av inkontinens.

– En exakt siffra finns inte men någonstans mellan 500 000- 800 000 människor i Sverige menar man lider av urinläckage. Långt ifrån alla söker hjälp, men det finns hjälp att få.  Vården måste bli bättre på att hantera patienter med inkontinensproblem och inte säga ”äsch du är gammal och det är vanligt att du drabbas av det”. För det händer fortfarande, tyvärr.

Chatta med inkontinensexperten

Har du eller tror du att du lider av urininkontinens? Idag, fredagen den 23:e november har du möjlighet att ställa dina frågor till Gunilla Varhos. Klockan 11.00 chattar hon om urininkontinens med såväl besökare som medlemmar. Har du inte möjlighet att ställa delta i chatten live kan du ställa dina frågor redan nu genom att klicka här!

Bli ett fan av Netdoktor på Facebook
Följ Netdoktor på Twitter
Läs Netdoktors blogg

Fakta om Netdoktor
Netdoktor.se är Sveriges ledande hälsoportal med 500 000 besök varje månad och omkring 220 000 medlemskap inom 30 olika communities. Bakom Netdoktor.se står ett redaktionellt team av Sveriges ledande läkare, journalister och webbutvecklare som besvarar medlemmarnas frågor och erbjuder hälsonyheter, fakta och erfarenhetsutbyte via forum och bloggar. Fokus inkontinens är sponsrat av Pfizer AB. Det redaktionella materialet är under oberoende kontroll av Netdoktor och dess medicinska experter. Netdoktor driver även NetdoktorPro – medicinskt verktyg för läkare.

Annonser

0 Responses to “Experten svarar på frågor om inkontinens”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 439 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: