En av fyra svenskar har problem med sömnen

Ungefär en av fyra svenskar har problem med sömnen. Sömnsvårigheter eller insomni som det också heter, är ingen ny företeelse men antalet drabbade har ökat. Den vanligaste orsaken till insomni är problem i vardagen, stress och frustration kring tillkortakommanden i livet. Mer än tio procent av alla vuxna i västvärlden, framförallt kvinnor, lider av insomni och siffran stiger hela tiden.

– De ökade sömnproblemen har att göra med att våra liv har blivit mer komplexa. Vi har helt andra krav på oss att ”prestera och leverera” än tidigare. Samtidigt har vi också helt andra möjligheter att utföra saker snabbt tack vare en explosion av teknisk utveckling, vilket gör att vi kanske får mycket att fundera på i slutet av dagen. Människan hänger inte med i utvecklingen biologiskt, säger Jan Ulfberg, läkare och specialist i invärtes medicin.

Igår svarade Jan Ulfberg på frågor om sömn och sömnlöshet i en chatt på Netdoktor. Under vårt fokusområde sömnlöshet kan du läsa chatten i sin helhet, fakta, intervjuer och mycket mer.

/ Bessie, Netdoktorredaktionen

0 Svar to “En av fyra svenskar har problem med sömnen”



  1. Kommentera

Lämna en kommentar




www.netdoktor.se

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör som 1 444 andra, prenumerera du med.