Sömnen tar stryk när vår biologi inte hinner med teknikutvecklingen

Idag har ungefär en av fyra svenskar problem med att sova. Sömnspecialisten Jan Ulfberg menar att människans basala behov inte har förändrats det senaste seklet men under samma period har tiden vi sover i genomsnitt krympt en timme.

Även om sömnsvårigheter inte är någon ny företeelse har antalet drabbade ökat och det är först på senare tid som forskningen lärt oss mer om vad sömnen egentligen betyder för vår hälsa, och hur vi kan behandla problemen.

– De ökade sömnproblemen har att göra med att våra liv har blivit mer komplexa. Vi har helt andra krav på oss att prestera och leverera än tidigare, men vi har också helt andra möjligheter att utföra saker snabbt tack vare en explosion av teknisk utveckling vilket gör att vi kanske får mycket att fundera på i slutet av dagen. Människan hänger inte med i utvecklingen biologiskt, säger Jan Ulfberg, specialist i internmedicin och sömnexpert.

Som tur är finns det en hel att göra för att förbättra, behandla och förebygga sömnlöshet. Netdoktor sätter från och med idag fokus på sömn och sömnlöshet.

Under Netdoktors fokusområde kan du läsa mer om behandling mot sömnlöshet, få tips och råd för bättre sömn och hur viktig sömnen egentligen är.

Gå direkt till Netdoktors fokusområde om sömnlöshet >>

Bli ett fan av Netdoktor på Facebook
Följ Netdoktor på Twitter
Läs Netdoktors blogg

Fakta om Netdoktor
Netdoktor.se är Sveriges ledande hälsoportal med 500 000 besök varje månad och omkring 220 000 medlemskap inom 30 olika communities. Bakom Netdoktor.se står ett redaktionellt team av Sveriges ledande läkare, journalister och webbutvecklare som besvarar medlemmarnas frågor och erbjuder hälsonyheter, fakta och erfarenhetsutbyte via forum och bloggar. Fokus sömnlöshet sponsras av Ferring Läkemedel AB. Det redaktionella materialet är under oberoende kontroll av Netdoktor och dess medicinska experter.. Netdoktor driver även NetdoktorPro – medicinskt verktyg för läkare.

Annonser

0 Responses to “Sömnen tar stryk när vår biologi inte hinner med teknikutvecklingen”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 439 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: