Netdoktor – en hälsoportal för alla

19 av 20 användare anser att Netdoktor är trovärdig och professionell. Det visar Netdoktors nya undersökning om användarvänligheten på webbplatsen genomförd av Userneeds.

– Ökad trovärdighet är något vi ständigt eftersträvar och jämfört med fjolårets siffra har det skett en ökning med 6 procentenheter. Idag anser 96 procent av våra användare att vi är trovärdiga och professionella, säger Ann-Charlotte Beckman, vd på Netdoktor.

Attraherar en äldre målgrupp
Årets undersökning visar även att Netdoktor lockar och attraherar en större andel användare i åldern 60-79 år både jämfört med andra hälsosajter och jämfört med Netdoktors tidigare användarundersökningar.

– Vi är Sveriges ledande hälsoportal och vi strävar ständigt efter att vara en hälsoportal för alla: unga som äldre, män som kvinnor. Med tanke på att den äldre befolkningen på bara några år använder internet allt flitigare har vi på redaktionen satt extra fokus på att nå även denna grupp. Undersökningen visar att vi arbetar i rätt riktning, vilket är glädjande, säger Mats Halldin, medicinsk chef på Netdoktor.

Inlägg från kvinna drygt 80 år, medlem Netdoktor.se

”Jag är kvinna, drygt 80, beroende av internet i den meningen att jag kan använda internet för att beställa mat, kläder, mediciner – det mesta jag behöver för min dagliga livsföring. Kan betala räkningar, beställa och avbeställa tid hos läkare, kommunicera med barn, barnbarn och de flesta vännerna – oavsett var i världen de bor – upplever jag enbart positivt. Dessutom kan jag enkelt gå in på nätet för att få upplysningar om bl a mina mediciner, lösa kluriga frågor i korsorden! Visst är det fantastiskt. Emilia 88 år”

Fakta om undersökningen
Genomförd av Userneed online på Netdoktor.se, 12.02.03-12.03.02. 3 298 respondenter varav 1 826 förstagångsbesökare som skickades direkt till sista frågan. De övriga 1 472 som besökte sidan regelbundet var de som besvarade alla frågorna.

  • Var 10:e besökare är > 70år
  • 71 % av besökarna är kvinnor
  • Besökarna är geografiskt fördelade över hela Sverige
  • 28 % av användarna besöker Netdoktor minst en gång varje månad.
  • 96 % anser att Netdoktor är trovärdig, en ökning med 6 %

Bli ett fan av Netdoktor på Facebook
Följ Netdoktor på Twitter
Läs Netdoktors blogg

Fakta om Netdoktor
Netdoktor.se är Sveriges ledande hälsoportal med 500 000 besök varje månad och omkring 220 000 medlemskap inom 30 olika communities. Bakom Netdoktor.se står ett redaktionellt team av Sveriges ledande läkare, journalister och webbutvecklare som besvarar medlemmarnas frågor och erbjuder hälsonyheter, fakta och erfarenhetsutbyte via forum och bloggar. Det redaktionella materialet är under oberoende kontroll av Netdoktor och dess medicinska experter. Netdoktor driver även NetdoktorPro – medicinskt verktyg för läkare.

Annonser

0 Responses to “Netdoktor – en hälsoportal för alla”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 438 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: