Fråga experten om benskörhet

Fråga experten om benskörhet

Sedan frågor- och svarstjänsten på Netdoktor startade i november 2010 har flera företag och organisationer upptäckt fördelarna med tjänsten. Nu inleder Netdoktor ett samarbete med OsteoLink, vars expert svarar på frågor om osteoporos, benskörhet.

År 2009 gjordes en enkätundersökning i flera länder med över 1 600 deltagare som lider av osteoporos. Resultaten visade att det finns brister i kommunikationen om osteoporos mellan patient och vårdgivare och det är en av orsakerna till att OsteoLink initierades internationellt av IOF (International Osteoporosis Foundation). Sverige är ett av de första länderna med OsteoLink.

– Samarbetet med Netdoktor är ett led i att förbättra kommunikationen om osteoporos för den som själv lider av osteoporos, för den som har vänner eller familjemedlemmar som lider av sjukdomen och för läkare och annan hälso- och sjukvårdspersonal, säger Andreas Kindmark, endokrinolog och docent vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala och den som kommer att besvara frågor på Netdoktor.

Från och med idag kan Netdoktors besökare och medlemmar ställa frågor till OsteoLink om benskörhet.

OsteoLink i Sverige är ett samarbete mellan Reumatikerförbundet, Riksföreningen Osteoporotiker och från professionen Svenska Osteoporossällskapet.

Ställ din fråga här

Läs mer om benskörhet här

Bli ett fan av Netdoktor på Facebook
Följ Netdoktor på Twitter
Läs Netdoktors blogg

Fakta om Netdoktor
Netdoktor.se är Sveriges ledande hälsoportal med 500 000 besök varje månad och omkring 220 000 medlemskap inom 30 olika communities. Bakom Netdoktor.se står ett redaktionellt team av Sveriges ledande läkare, journalister och webbutvecklare som besvarar medlemmarnas frågor och erbjuder hälsonyheter, fakta och erfarenhetsutbyte via forum och bloggar. Det redaktionella materialet är under oberoende kontroll av Netdoktor och dess medicinska experter. Netdoktor driver även NetdoktorPro – medicinskt verktyg för läkare.

Annonser

0 Responses to “Fråga experten om benskörhet”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 440 andra följare


%d bloggare gillar detta: