En miljon svenskar dricker för mycket

I december haglar som vanligt historieskrivningarna om året som gått. Samma sak gäller för oss på Netdoktor och vi kan snabbt konstatera att det varit ett händelserikt och fantastiskt år!

Precis som alltid försöker vi jobba med fokusområden och ämnen som vi anser är viktiga att informera och öka kunskapen om. I år har vi slagit rekord i nya fokusområden!

En miljon svenskar dricker för mycket

Många barn känner oro inför jul

Utan någon som helst inbördes rangordning är de följande: PMS, Multipel Skleros, Demens, Akne, Migrän, Inkontinens, Estetisk kirurgi och Kom i Form.

Dessutom har vi i år satt extra fokus på folksjukdomen KOL (kroniskt obstruktiv lungsjukdom) genom en folkhälsokampanj. På kampanjsidan HarduKOL.se kan man testa sina kunskaper, både som anhörig och KOL-patient. Idag är Sverige det enda land i världen där det dör fler kvinnor än män till följd av KOL.

Känner du någon som dricker för mycket?
För många innebär julen värme, gemenskap och gåvor. Men julen kan också vara en mycket besvärlig period för de som har problem med alkohol och för deras anhöriga.

Den här julen dricker en miljon svenskar för mycket och i Sverige räknar man med att det finns cirka 400 000 barn som har en förälder med riskbruk eller missbruk av alkohol eller narkotika.

Men hur vet man egentligen att någon dricker för mycket och hur ska man hantera det? Det är inte helt självklart. Därför kommer Sven Andréasson, alkoholexpert och överläkare inom beroendevården, att svara på era frågor i en livechatt. Chatten startar den 23:e december klockan 10.00. Har du inte möjlighet att delta i chatten live, kan du ställa din fråga redan nu genom att klicka här!

Kickstarta ditt nya år med oss!
Startskottet för 2012 kommer bli en uppföljning av 2011 ”Kom i Form”-succé! Vi hoppas du vill kickstarta 2012 med oss och hitta inspiration till ett hälsosamt liv!

God Jul och Gott Nytt År
Önskar Netdoktor

Annonser

0 Responses to “En miljon svenskar dricker för mycket”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s




www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 439 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: