Netdoktor sätter fokus på Multipel Skleros (MS)

Idag lanserar Netdoktor ett område om Multipel Skleros (MS) för att uppmärksamma sjukdomen och öka kunskapen kring symtomen.

– Först och främst är MS-symtom ofta diffusa och förväxlas med mindre allvarliga sjukdomar. Därför kan det tyvärr ta många år innan en MS-patient får rätt diagnos, säger Fredrik Piehl, professor och medicinskt ledningsansvarig för MS-vården på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

Vägen till diagnos och behandling är sällan spikrak och några andra faktorer som fördröjer processen är bristen på neurologer och magnetkameror, långa kötider och stora regionala skillnader i MS-vården samt negligering av symtom från patienten själv.  

– Behovet av neurologisk sjukvård kommer att öka i takt med att befolkningen blir äldre. Vi är i behov av att tidigt utreda och ställa en diagnos, ge vård och ta ställning till om personen ifråga behöver läkemedelsbehandling eller inte, säger Piehl.

Under fokusområdet MS kan Netdoktors besökare och medlemmar läsa faktaartiklar, ta del av en intervju med Louise Hoffsten som berättar om hur det är att leva med MS, se en webb-film om MS och mycket mer.

Gå till fokus MS >>

Läs intervjun med Fredrik Piehl >>

Läs intervjun med Louise Hoffsten >>

Bli ett fan av Netdoktor på Facebook
Följ Netdoktor på Twitter
Läs Netdoktors blogg

Fakta om Netdoktor
Netdoktor.se är Sveriges ledande hälsoportal med 600 000 besök varje månad och omkring 200  000 medlemskap inom 30 olika communities. Bakom Netdoktor.se står ett redaktionellt team av Sveriges ledande läkare, journalister och webbutvecklare som besvarar medlemmarnas frågor och erbjuder hälsonyheter, fakta och erfarenhetsutbyte via forum och bloggar. Fokus Multipel Skleros sponsras av Novartis. Det redaktionella materialet är under oberoende kontroll av Netdoktor och dess medicinska experter. Netdoktor driver även NetdoktorPro – medicinskt verktyg för läkare.

Annonser

0 Responses to “Netdoktor sätter fokus på Multipel Skleros (MS)”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 439 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: