Inkontinens – ett folkhälsoproblem

Inkontinensbesvär är mycket vanligt. Hundratusentals människor, främst kvinnor, beräknas lida av ofrivilligt läckage. Därför sätter Netdoktor fokus på inkontinens.

Det finns olika typer av inkontinens, urininkontinens och analinkontinens, även kallat för avföringsinkontinens. Många med inkontinens vågar inte söka hjälp för sina besvär, eftersom de skäms men också för att de tror sig vara ensamma om sin situation.

64 åriga Maria är en av dem. Efter tre år av ofrivilligt läckage av hård avföring stod hon inte längre ut. Till slut vågade hon söka hjälp för sina besvär, som successivt hade trappats upp. Det var en lång och psykiskt påfrestande tid för henne.

– Jag har haft riktigt plågsamma perioder, så pass att jag till slut isolerade mig från allt, för jag visste aldrig när det plötsligt skulle hända igen, berättar Maria i en intervju med Netdoktor. Hon har haft analinkontinens i sex år. 

Från och med den nu kan Netdoktors medlemmar och besökare att ta del av det nya innehållet om olika typer av inkontinens, vad det innebär och vilken hjälp och behandling man kan få. Förutom faktaartiklar och patientintervjuer kan man som medlem på Netdoktor dessutom delta i olika forum samt starta sin egen blogg.

Gå till Fokus: Inkontinens >>

Bli ett fan av Netdoktor på Facebook
Följ Netdoktor på Twitter
Läs Netdoktors blogg

Fakta om Netdoktor
Netdoktor.se är Sveriges ledande hälsoportal med 600 000 besök varje månad och omkring 200  000 medlemskap inom 30 olika communities. Bakom Netdoktor.se står ett redaktionellt team av Sveriges ledande läkare, journalister och webbutvecklare som besvarar medlemmarnas frågor och erbjuder hälsonyheter, fakta och erfarenhetsutbyte via forum och bloggar. Fokus: Inkontinens sponsras av Tena. Det redaktionella materialet är under oberoende kontroll av Netdoktor och dess medicinska experter. Netdoktor driver även NetdoktorPro – medicinskt verktyg för läkare.

Annonser

0 Responses to “Inkontinens – ett folkhälsoproblem”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 439 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: