Estetisk kirurgi – nytt område på Netdoktor

”Den estetiska kirurgin är ett, i viss mån, spekulativt och kontroversiellt område, där det kanske är extra angeläget med saklig och trovärdig information. Netdoktor har därför valt att sätta området i fokus”, säger Mats Halldin, medicinsk chef på Netdoktor.

I dagens allt mer utseendefixerade samhälle är det viktigt att belysa att den estetiska kirurgin, förutom så kallade ”skönhetsingrepp”, även kan bota eller lindra rena fysiska besvär, som belastningssmärtor i rygg och nacke vid för stor och tung byst.

– Utseendemässiga problem kan vara stigmatiserade, varför den estetiska kirurgin kan spela en viktig roll för den enskildes psykiska välbefinnande, där det alltså inte handlar om att förstärka snedvridna skönhetsideal, säger Mats Halldin. Netdoktor vill bidra till att skapa rimliga förväntningar på den estetiska kirurgin och vad man kan göra för ingrepp. Det viktigaste är naturligtvis att den enskilde individen får en adekvat hjälp med sina besvär, oavsett om det handlar om kirurgiska ingrepp eller annan vård.

Från och med idag, kan Netdoktors medlemmar och besökare ta del av faktaartiklar om de vanligaste ingreppen, bland annat bröstförminskning, bröstlyft, fettsugning och näsoperationer och läsa diverse intervjuer. Som medlem kan man även blogga, diskutera i forum och använda vår kostnadsfria tjänst ”Fråga Doktorn”.

Gå till fokus: Estetisk kirurgi >>

 

Bli ett fan av Netdoktor på Facebook
Följ Netdoktor på Twitter
Läs Netdoktors blogg

Fakta om Netdoktor
Netdoktor.se är Sveriges ledande hälsoportal med 600 000 besök varje månad och omkring 200  000 medlemskap inom 30 olika communities. Bakom Netdoktor.se står ett redaktionellt team av Sveriges ledande läkare, journalister och webbutvecklare som besvarar medlemmarnas frågor och erbjuder hälsonyheter, fakta och erfarenhetsutbyte via forum och bloggar. Fokus Estetisk kirurgi sponsras av Citadellkliniken. Det redaktionella materialet är under oberoende kontroll av Netdoktor och dess medicinska experter. Det redaktionella materialet är under oberoende kontroll av Netdoktor och dess medicinska experter. Netdoktor driver även NetdoktorPro – medicinskt verktyg för läkare.

Annonser

1 Response to “Estetisk kirurgi – nytt område på Netdoktor”


  1. 1 http://cykufeloxu.wordpress.com februari 14, 2013 kl. 5:34 f m

    Yes! Finally someone writes about communities.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 439 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: