Hårdare tag, fler svenskar fimpar?

Hårdare tag, fler sveskar fimpar?

Hårdare tag, fler svenskar fimpar?

Folkhälsoinstitutet, FHI, kräver nu hårdare tag för att få bukt med svenskarna nikotinanvändande. FHI fick 69 miljoner kronor för att få svenskar att fimpa mellan 2008 och 2010, något som dock än så länge inte har uppfyllts, skriver Dagens Nyheter på nätet.

Några av de förslag som FHI nu föreslår är att höja tobaksskatten (5 procent årligen), införa total marknadsförings- och exponeringsförbud – tobak ska inte få förvaras inom synhåll för konsumenterna, lagstiftning om fler rökfria miljöer och dessutom föreslår de att det ska bli förbjudet för personer under 18 år att röka.
Under de senaste fem åren har drygt 200 000 svenskar slutat röka, något man visserligen är nöjd över från Folkhälsoinstitutets sida. Men samtidigt märks en utplaning och i vissa fall en ökning. Bland män till exempel röker numera 12 procent, vilket är en ökning med en procent jämfört med förra året.
Bland personer med utländsk bakgrund röker 19 procent och 43 procent av flickorna som går andra året i gymnasiet säger att de röker. År 2004 svarade 38 procent av flickorna att de röker, även bland killar i samma ålder säger 36 procent i dag att de röker. Motsvarande siffra 2004 var 32 procent.
Annonser

1 Response to “Hårdare tag, fler svenskar fimpar?”  1. 1 www.businessservicetradelead.com Trackback vid mars 4, 2016 kl. 4:32 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 439 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: