Hett med hälsa på nätet – Netdoktor ökar

Netdoktor visar årets högsta trafiksiffror med över 540 000 besökare i oktober, en ökning med nära 15 procent jämfört med samma månad förra året. Samtidigt visar siffror från rapporten Svenskar och Internet 2010 att halva svenska folket har upptäckt internet som en väg till information om hälsoproblem och särskilda sjukdomar.

Netdoktors medicinske chef Mats Halldin menar att när vi alla blir mer vana att använda Internet, upptäckter allt fler möjligheten att få snabb och uppdaterad medicinsk information på nätet.

– Jag tror även att många har insett värdet av att kunna dela erfarenheter och tips med varandra genom att vara medlem i communities, blogga eller diskutera i forum. Det har blivit ett komplement till den traditionella kontakten med sjukvården.

Sökandet efter hälso- och medicinsk information på internet har ökat från 15 procent år 2000 till 55 procent 2010, det vill säga en ökning med fem procent för varje år som gått, visar rapporten Svenskarna och Internet 2010. Och sajter där man kan få expertsvar från till exempel läkare blir allt mer populära.

– De ständigt ökande kraven på uppdaterat material och användarvänlighet, har medfört att nätet nu kan erbjuda minst lika bra information som andra kunskapskällor, som till exempel facklitteratur. Den bristande tillgängligheten inom sjukvården har också fått många att upptäcka nätet som ett bra komplement till läkarbesöket. På nätet kan du få information inför ett läkarbesök – men också efteråt, när kanske nya frågor har dykt upp, säger Mats Halldin.

Oberoende av ålder söker alla internetanvändare efter hälsoinformation, framför allt de mellan 26 – 45 år. Något som Netdoktor redan konstaterat genom en undersökning om användarvänligheten på sidan.

Bli ett fan av Netdoktor på Facebook
Följ Netdoktor på Twitter
Läs Netdoktors blogg

Annonser

0 Responses to “Hett med hälsa på nätet – Netdoktor ökar”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 439 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: