Många skadar sig i halkan

Den senaste tidens svåra halka gör att akutmottagningarna fylls, och trafikkontoret hinner inte sanda, rapporterar Svenska Dagbladet idag.

På dagarna strålar solen och snön smälter, men nätterna är fortfarande kalla och gångbanor och trottoarer täcks av is. Det är en väldigt svår vädersituation, och Svenska Dagbladet har pratat med Ted Ell, chef för Stadsmiljöavdelningen på Stockholms stads trafikkontor:

Vi försöker hela tiden sanda, men så kommer det nytt vatten över som fryser på natten och då är det lika halt igen dagen efter. Det går otroligt fort.

Vädersituationen gör att akutmottagningarna fylls av patienter som halkat och skadat sig, något man märkt av på Danderyds sjukhus, Karolinska universitetssjukhuset och Södersjukhuset. De vanligaste skadorna är frakturer i handleder, axlar och fotleder. Gustav Neander, chefsläkare på ortopeden vid Danderyds sjukhus säger följande om situationen:

Normalt tar vi hand om kanske 50 patienter per dygn på akuten, men det har varit en ökning med 30 till 40 procent de senaste dagarna. Igår var det 71 patienter, och de allra flesta kommer in med fallskador.

Om man skulle råka halka och skada sig, finns det egentligen någon ansvarig? Vem bär i så fall det ansvaret? SVT Rapport har gjort ett inslag om detta.

Det är inte långt kvar tills trottoarer och gångbanor är isfria, men ännu är det stor risk för halka på många ställen. Se upp för isfläckar när du går ut på promenad i vårsolen!

/Björn, Netdoktorredaktionen

Annonser

0 Responses to “Många skadar sig i halkan”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 439 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: