Hjälp nödställda på Haiti via Läkarmissionen

Vill du ge en gåva till Läkarmissionen gör du det här.

Sedan jordbävningskatastrofen inträffade tisdagen den 12 januari i Haiti har vi kunnat se, läsa och höra om den enorma förstörelsen, paniken och kaoset. Flera svenska hjälporganisationer, däribland Läkarmissionen har därför startat insamlingar för att hjälpa de drabbade.

– Vi har tre olika samarbetspartners som vi jobbar med för att hjälpa befolkningen i Haiti. Just nu satsar vi mycket på vårt samarbete med Adventistsamfundet (ADRA), vars sjukhus är ett av de få som fortfarande fungerar i huvudstaden Port-au-Prince, säger Läkarmissionens Rune Cederholm, projekthandläggare för Asien.

Insatser

Läkarmissionen är en av de organisationer som arbetar intensivt med internationella partners på plats. Rune Cederholm berättar för Netdoktor att insatserna sker både humanitärt och medicinskt.
– Vi bidrar till att folk kan få vård. Extra personal i form av läkare och sjuksköterskor har skickats till platsen, samt mediciner och andra läkemedel som behövs. Men förutom detta går bidragen även till mat, vatten och hygienkit.

ADRA har även installerat reningsutrustning för vatten som har kapacitet att förse 40 000 människor om dagen med rent vatten.

”Varje litet bidrag behövs”

Många av huvudstadens viktiga landmärken skadades allvarligt, eller förstördes helt och hållet av den kraftiga jordbävningen, inklusive parlamentet, presidentpalatset och fler sjukhus. Adventistsamfundets (ADRA) sjukhus ligger lite längre bort från den värst drabbade delen av staden vilket kan vara en de tänkbara anledningarna till att det klarade sig.
– För oss känns det mitt i prick att vara med och sponsra ett av de få sjukhus som fortfarande existerar. På så sätt är vi verkligen med och bidrar till att människor blir hjälpta, säger Rune Cederholm.

Han berättar att varje litet bidrag är av betydelse.
– Det är kanonviktigt. Man har sett bilder på hur de står och opererar folk på öppna gatan så varje litet bidrag behövs. Många av de skadade måste amputeras för att de inte får vård i tid, vissa råkar ut för kallbrand osv. Våra insatser bidrar till att professionell hjälp finns på plats samt att bra läkemedel finns att tillgå. Det handlar om att rädda människoliv, avslutar Rune Cederholm, projekthandläggare för Asien, Läkarmissionen.

Vill du ge en gåva till Läkarmissionen gör du det här.

/Björn, Netdoktorredaktionen

Annonser

0 Responses to “Hjälp nödställda på Haiti via Läkarmissionen”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 439 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: