Vaccinet till Stockholms skolor

I nästa vecka, vecka 45, börjar vaccineringen mot svininfluensan på Stockholms kommunala skolor, skriver Svenska Dagbladet i dag.

95 000 elever och personal kommer att erbjudas vaccination, och vaccinationerna kommer att pågå under två till tre veckor. Elever och föräldrar kommer på måndag vecka 45 att få en informationsbroschyr om vaccineringen.

Utbildningsförvaltningen rekommenderar skolorna att göra egna beredskapsplaner om det skulle vara så att influensan börjar spridas i stor skala.

/Björn, Netdoktorredaktionen

Annonser

2 Responses to “Vaccinet till Stockholms skolor”


 1. 1 Bo Engwall oktober 27, 2009 kl. 8:38 f m

  De yngre är de som nu har ett relativt svagt förvärvat naturligt skydd mot influensasjukdomar eftersom de är för unga för att ha haft Asiaten och Hongkonginfluensan eller deras besläktade årgångsinfluensor m fl. Dessa har ökat de äldres skydd mot svininfluensan som därför totalt sett drabbat landat mycket lite och milt. Det beror på att det naturliga immunförsvaret minns även inre delar av olika influensavirus och dessa kan i viss utsträckning vara lika.

  Om man börjar massvaccinera alla unga kommer det att innebära att de inte får något på relativt lindrigt sätt som denna svininfluensa visat sig vara ett ökat naturligt skydd som varar mycket länge och dessutom skapar immunsvar mot virusets inre delar vilket vaccinet inte kan göra i nämnvärd grad eftersom vaccinet ska förhindra att viruset kommer in i cellen. Det är först då som även de inre virusdelarna exponeras och sedan skapas immunsvar mot dem och det yttre delarna också.

  På detta sätt berövas alltså många unga med massvaccinering att få ett bredare skydd som särskilt de skulle behöva för de har igen det ”med ränta” (dvs bredden på skyddet) i framtiden och de kan på sikt efter många influensavaccinationer bli beroende av ständiga influensavaccinationer i framtiden vilket är en subotimal lösning eftersom influensavirus är svårt eller omöjligt att utrota.

  http://www.theglobeandmail.com/news/technology/science/study-prompts-provinces-to-rethink-flu-plan/article1303330/

  Citat ur artikeln :

  ”Distributed for peer review last week, the study confounded infectious-disease experts in suggesting that people vaccinated against seasonal flu are twice as likely to catch swine flu.”

  Resultaten i Kanada stämmer bra med Ann-Cathrin Engwalls(PhD i molekylär cellbiologi och utbildad i virologi och immunologi) vetenskapligt grundade resonemang. Det stämmer dessutom med många människors erfarenhet, och med smittskyddsläkaren Staffan Sylvans uttalande i UNT 3 sept.
  Av det följer att varje vaccination inför influensor gör att skyddet jämfört med att genomgå sjukdomen blir mycket smalare eftersom det cellmedierade immunsvaret mot i princip alla virusets komponenter uppstår då virus tränger in i cellen och sedan presenterar delarna på cellytan som det gör vid infektion. Vaccinets uppgift är att förhindra att cellen infekteras.

  Det är alltså ett betydande pris man riskerar få betala långsiktigt med att kortsiktigt försöka skydda sig vid alla influensavaccinationer inkl i säsongsinfluensa- och svininfluensafallen.
  Det verkar inte ens i Sverige vara något tydligt lyckat facit av säsongsinfluensavaccineringen. 1000-4000 döda per år. Det har t o m Annika Linde på SMI i e-post till mig erkänt är ett dåligt facit.

  Samtidigt har de mot svininfluensan ovaccinerade svenskarna hittills drabbats ytterst lindrigt. 2 döda. Hennes (?) och andras slutsats att vi behöver mer influensavaccinering i stället för mindre blir inte logisk utan bakvänd mot bakgrund även av den nya erfarenheterna i Kanada.

  Även i USA har en studie visat liknande nämligen att successivt ökade säsongsvaccineringar av äldre har följts av ökad sjukdoms- och dödsfrekvens i säsongsinfluensa fast det borde bli tvärtom om vaccineringsstrategin långsiktigt vore effektiv.

  http://news.bio-medicine.org/medicine-news-3/Benefits-of-flu-vaccine-substantially-overestimated-says-study-6985-2/


 1. 1 wrestling revolution 3d hack tool Trackback vid december 6, 2014 kl. 1:27 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 439 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: