Netdoktor firar tio år

Birthday Cake - Ten

Dagens inlägg på Netdoktorbloggen är en krönika publicerad på Netdoktor.se, skriven av VD Ann-Charlotte Beckman.

Tio år i patientens tjänst – det är värt att fira! Netdoktor står alltid på vårdtagarens sida, det behövs i dagens samhälle där patienten själv skall vara delaktig i allt från val av vårdgivare till behandling. Jag glömmer aldrig den äldre man som deltog vid en Netdoktorträff på Kulturhuset och precis hade fått beskedet att han hade prostatacancer. Han berättade att han hade givits två valmöjligheter av läkaren – operation eller medicinsk kastrering?  Hur skulle han kunna välja? Behovet av oberoende medicinsk information på ett språk som alla kan förstå blev akut för den mannen.

I dag kan Netdoktor erbjuda just det – och ännu mer! Hos oss finns den samlade kunskapen från många av Sveriges ledande experter inom olika områden och dessutom andra patienter som kan dela med sig av sina erfarenheter. Just den kombinationen är unik och något vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda. Vi vet från undersökningar att det patienten helst efterfrågar är mer tid hos sin läkare, och som nummer två, möjligheten att träffa andra i liknande situation.

När vi startade
1999 var Netdoktor före sin tid med en community inom depression. Det har hänt en hel del sedan dess i och med den explosionsartade utvecklingen av sociala medier. Med över 400 000 unika besökare per månad har trafiken nästan tredubblats de senaste sju åren. Sedan starten har Netdoktor bytt teknisk plattform tre gånger, senast i oktober 2008, och har i dag ett 30-tal communities inom olika områden som till exempel barn & graviditet, övervikt, depression, reumatism och nu senast ADHD med totalt över 100 000 medlemskap.  Depression är fortfarande ett av våra mest aktiva communities med cirka 8 000 medlemmar som skriver över 1 000 inlägg i bloggar och forum varje månad.

Inför Netdoktors tioårsjubileum har vi pratat med en av alla dessa medlemmar. Läs gärna ”Gemenskapen är otrolig” där Kedjan, som varit med från starten, delar med sig av sina erfarenheter och möten från Netdoktor, såväl på nätet som i verkliga livet. Titta också till intervjun med Sven Britton, professor i infektionsmedicin, en av alla våra experter som genom åren har bidragit till Netdoktors innehåll i form av faktablad, intervjuer och expertsvar. Han säger bland annat; ”Jag anser att Netdoktor är en pålitlig och modern sajt med bra känsla för aktuella ämnen, vilket jag tror är anledningen till att sajten har funnits så pass länge som den gjort”.

Jag är väldigt
stolt och glad över att vara en av alla de som bidragit till Netdoktors innehåll och den starka tillväxt som vi har haft under de senaste åren. Och känner mig lyckligt lottad som har ett kul och meningsfyllt jobb att gå till varje dag.

/Ann-Charlotte Beckman, VD på Netdoktor.se

Annonser

0 Responses to “Netdoktor firar tio år”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 439 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: