Nytt område om ADHD på Netdoktor i dag

Under de senaste åren har ADHD blivit ett allt mer välkänt begrepp inom medier, men också i skolan och på arbetsmarknaden. Tyvärr förknippar vi dock fortfarande ofta ADHD med en hyperaktiv pojke i tioårsåldern. Därför lanserar vi på Netdoktor nu, i samarbete med Riksförbundet Attention, ett område om ADHD.

I dag har ungefär var 20:e svensk ADHD som påverkar deras vardagsliv. Som communityansvarig webbredaktör märker jag av ett väldigt stort intresse bland våra medlemmar att komma i kontakt med andra som har diagnosen, eller har anhöriga med ADHD. Många har frågor, undrar om de själva eller någon anhörig har ADHD. Samtidigt är det många som har diagnosen som själva berättar om hur det är att leva med den. Bland dessa finns medlemmen BaraLisa, som skrivit en medlemskrönika på ämnet.

I förra veckan skrev DN om att ADHD-gåtan kan vara löst. Detta forskningsresultat är fantastiskt, och kan leda till skräddarsydda behandlingar – men samtidigt måste man komma ihåg att forskningsresultatet främst behandlar hur hjärnan fungerar hos de som har ADHD. Det resultatet inte tog upp är hur det är att leva med ADHD och på vilket sätt man bemöts av andra människor. Journalisten och bloggaren Sofia Mirjamsdotter, även känd som Mymlan, har skrivit en krönika på Netdoktor om just detta.

Det är viktigt att synliggöra ADHD ytterligare, och påvisa att det alls inte bara handlar om överaktiva pojkar som ”har svårt att sitta still”. Det är en högst verklig diagnos, och man kan ha den som vuxen, oavsett om man är man eller kvinna.

Välkommen till vårt nya område: www.netdoktor.se/adhd

/Björn, Netdoktorredaktionen

Annonser

0 Responses to “Nytt område om ADHD på Netdoktor i dag”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
www.netdoktor.se

Netdoktor på Twitter

RSS Nyheter från Netdoktor

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen via e-post.

Gör sällskap med 1 438 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: